Solsektionen

Historie og formål:
Solsektionen blev oprettet i slutningen af 1997 og er for alle med interesse for Solen og fænomener med tilknytning hertil.

Sektionen er i øjeblikket inaktiv. Har du lyst til at organisere medlemmer med interesse for fotografering af astronomiske objekter og fænomener så kontakt os. Astronomisk Forening støtter gerne grupper og sektioner under selskabet.

Observationer

Disse kan opdeles i to hovedområder:
a) Kikkertobservationer af Solen. Især solpletter, herunder position, struktur, udvikling og bestemmelse af solpletrelativtallet. Observationer af andre fænomener som fakler, flares og protuberanser.
b) Nordlys og geomagnetisme. Hyppighed, struktur og position af nordlys. Målinger af de tilhørende magnetiske forstyrrelser med magnetometer.
Medlemmerne udveksler erfaringer om instrumenter og observationer, herunder såvel visuelle som fotografiske. Sektionen beskæftiger sig ikke kun med at lave systematiske observationer. Folk der kun kigger lejlighedsvis for fornøjelsens skyld er også velkomne.

Andre aktiviteter

Indsamling af informationer om Solen og sol-jord fysik bl.a. fra Internettet og fra tidskrifter. Dette udgør, på grund af den enorme informationsmængde, en stor og interessant arbejdsmark, med behov for strukturering. Vi vil også samarbejde med organisationer i andre lande.

Sektionsleder:
Solsektionen er i øjeblikket inaktiv. Hvis du kunne tænke dig at genoplive eller starte en sektion så kontakt info@astronomisk.dk