Stjernerne kommer til Myrthuegård

Dato:
03/05/2017 – 13/06/2017

Tid:
Hele dagen

Sted:
Myrthuegård

Kategori:

Maj og starten af juni står i astronomiens tegn på Myrthuegård i de nordlige Esbjerg ud til Ho Bugt.. Astronomisk Selskab havde 100 års jubilæum i oktober 2016. I den anledning præsentere foreningen nattehimlens spændende objekter ved en lang række arrangementer i en række byer over hele landet over nogle måneder i 2017. I 2016 var det i København og Helsingør og i maj 2017 er turen kommet til Myrthuegård ved Esbjerg. Alle steder sker det i tæt samarbejde med lokale undervisnings- og formidlingsinstitutioner, biblioteker, astronomiforeninger og andre samarbejdspartnere. På Esbjergegnen er det Myrthuegård, der varetager arrangeementerne

Solobservation ved Myrthuegaard.

Der er observationer af Solen og Planeten Venus i dagslys og af bl.a. Jupiter og dens fire største måner om aftenen. Observationerne foregår bl.a. på Marbækdagen 21. maj 2017.

Solobservation på Myrthuegård på Marbækdagen 21. maj 2017.

Et helt centralt led in projektet er udstillingen Danmark i Rummet, der i hele perioden er opstillet på . Udstillingen viser på en række store plancher en lang række spændende astronomiske temaer med særlig vægt på danske forskeres indsats – lige fra Tycho Brahe og stjernehimlen til Andreas Mogensen og hans rumrejse i 2015.

Udstillingen Danmark i Rummet opstillet ved Myrthuegaard.

Som led i jubilæet har en række forskere ved danske universiteter skrevet en flot, illustreret bog med titlen Verdensbilledet i forandring – et hundredårigt perspektiv. Her gennemgås hvordan vores opfattelse af det univers, vi lever i, har ændret sig markant gennem de sidste 100 år. For børnene er der udkommet otte nye små bøger om Rummet i Forlaget Epsilons serie Vild med Viden.

Yderligere oplysninger hos Henning Pedersen, 2724 1397.

Indlæser kort…