Solformørkelse i Chile december 2020

Dato:
08/12/2020 – 17/12/2020

Tid:
Hele dagen

Sted:
Villarrica

Kategori:
Ingen Kategori

I december 2020 er en total solformørkelse synlig i et bælte tværs hen over det sydlige Sydamerika.

Total solformørkelse i Kina 1. august 2008. Foto: Dawulee, Wikimedia Commons.

Sinex Rejser med Michael Carstensen i spidsen arrangerer en rejse i perioden fra 8. til 17. december. Nogle husker måske Michael og Sinex fra solformørkelsesrejserne til Kina i 2009 og USA i 2017. Solformørkelsen ses fra Nationalparken Villarrica i Chile omkring Villarica vulkanen. De nærmeste byer er Villarrica og Pucón ved Villarrica søen.

Villarrica vulkanen i Chile

Ud over solformørkelsen er der bl.a. besøg på mindre observatorier, hvor man kan se nogle af den sydlige himmels mange spændende objekter. Det drejer sig om de Magellanske Skyer, Taranteltågen og meget andet. Michael Quaade er med som faglig rejseleder, der fortæller om formørkelsen og de andre himmelobjekter, vi kommer til at se.

Inden den egentlige solformørkelsesrejse er der mulighed for en ekstratur til Paranal Observatoriet i det nordlige Chile, der er hjemsted for Very Large Telescope, fire kikkerter med en diameter på 8 meter, som bl.a. kan kombinere deres lys og samle det i et fælles fokus. Den tur starter 2. december.

https://www.eso.org/public/images/esopia00079sites/
Paranal observatoriet. Foto: ESO/H.H. Meyer

Efter solformørkelsen er der to forskellige muligheder for ekstrature til enten Peru eller Argentina.

Deltagerantallet er begrænset til 45, så hurtig tilmelding anbefales. Se mere om rejsen på Sinex Rejsers webside , hvor man også kan tilmelde sig. Medlemmer af Astronomisk Selskab får en medlemsrabat på 500kr.

Kort utilgængelig