Stjernehimlen over Skjoldungernes Land

Dato:
11/03/2019

Tid:
19:30 – 22:00

Sted:
Vigen Strandpark

Kategori:

Præsenteret af Nationalparken Skjoldungernes Land og Astronomisk Selskab

  Observationerne ved Vigen Camping er gennemført mandag 11. marts

  Det var en stor succes. Vi gentager arrangementet til efteråret, formodentlig i september.

  En af dagene i ugen fra søndag 10. marts til fredag 15. marts kan man komme til at opleve vinterens fascinerende stjernehimmel, både i kikkerter og med det blotte øje. Det foregår i Vigen Strandpark ved Veddelev nord for Roskilde på den østlige kyst af Roskilde Fjord, et kort stykke indenfor porten til Roskilde Camping. Der er parkeringspladser lige uden for porten. Adressen er

  Baunehøjvej 7
  Veddelev
  4000 Roskilde

  Vi starter kl. 19:30 med at servere lidt varmt at drikke. Kl. 20:00 byder Sofie Clauson-Kaas fra Nationalparken Skjoldungernes Land velkommen og Michael Quaade fra Astronomisk Selskab fortæller om, hvad vi kan se på himlen. Derefter fortæller vi om nattehimlens spændenede objekter og viser dem frem i transportable stjernekikkerter. Vi fortæller naturligvis også om årstidens stjernebilleder og hvad man ellers kan se med det blotte øje.

  Her i landet er vejret ikke altid egnet til astronomisk observationer. I år har vi valgt at planlægge seks aftener i træk – i det håb, at vejret er med os bare én af de seks datoer. Vi holder os klar alle dagene og vælger den første den af dem, hvor det er klart vejr. Der bliver altså ikke mere end én observationsaften, men vi kan ikke på forhånd sige, hvilken af de seks datoer, det bliver. Hold øje med Astronomisk Selskabs hjemmeside https://astronomisk.dk/skjoldungerne2019/ samt facebookbegivenheden: https://www.facebook.com/events/2597921233557690/

  Arrangementet er en helt unik lejlighed til både at opleve og lære om stjernehimlen og til at møde kikkertejere, der fremviser og fortæller om forskellige typer stjernekikkerter.

  Det anbefales af have varmt tøj på. Når himlen er klar om vinteren er der ikke skyer til at holde på varmen, så det kan godt blive koldt. Tag også gerne en håndkikkert med – der er meget på himlen, der tager sig flottere ud i selv en lille kikkert.

  Læs mere og tilmeld dig til på siden om arrangementet

   

  Indlæser kort…