Rummet tur-retur – med Andreas Mogensen

Dato:
02/09/2016

Tid:
14:30 – 16:00

Sted:
Nationalmuseet

Kategori:

Vil du være med til at fejre etårsdagen for Andreas Mogensens rumfærd? Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs inviterer til et festligt arrangement på Nationalmuseet, hvor Andreas Mogensen fortæller om sin mission i rummet og returnerer det danske flag, som har været i rummet tur-retur.

Uddannelses- og forskningsministeriets webside om arrangementet

Download invitation i PDF-format

Den 2. september 2016 er det ét år siden, at den danske ESA-astronaut Andreas Mogensen blev sendt i rummet på en 10-dages mission til den internationale rumstation med en Soyuz-raket fra basen i Kazakhstan.. Med sig i rummet havde han det danske flag, som han på arrangementet vil returnere til Danmark. Andreas Mogensen vil også returnere en kopi af Grundloven og en vikingesten fra Moesgaard museum, som ligeledes har været i rummet tur-retur.

http://ufm.dk/aktuelt/arrangementer/2016/fotos/andreas_paa_iss.jpgAndreas Mogensen på ISS med Dannebrog i baggrunden. Foto: ESA

Den russiske kosmonaut Sergei Volkov, som var kaptajn på raketten, der sendte Andreas Mogensen i rummet, vil bagefter sammen med Andreas Mogensen fortælle om deres mission til den internationale rumstation. Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs vil derudover fortælle om rummets betydning for Danmark og den nationale strategi for rummet, der blev lanceret den 23. juni 2016.

Tilmeldingsfristen er mandag den 29. august kl.12.00. Har du spørgsmål til arrangementet, kan du kontakte Cecilie Tornøe på ct@fi.dk

Tilmelding til arrangementet.

Uddannelses- og Forskningsministeriet afholder arrangementet i samarbejde med den europæiske rumorganisation, ESA og Nationalmuseet.

Program

  • 14.30 Velkomst ved Nationalmuseets vicedirektør Camilla Mordhorst
  • 14.35 Danmarks nationale strategi for rummet ved uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs
  • 14.50 Hvad har Andreas Mogensens rumfærd betydet for Danmark og danskerne? ved Folketingets formand Pia Kjærsgaard
  • 15.00 Andreas Mogensen returnerer genstande, der har været i rummet tur-retur
  • 15.10 Rummet tur-retur ved Andreas Mogensen og kosmonaut Sergei Volkov
  • 15.45 Tak for i dag ved Nationalmuseets vicedirektør Camilla Mordhorst
  • 16.00 Afslutning og mulighed for at se en mindre udstilling af genstande fra Andreas Mogensens mission
Indlæser kort…