ETX-gruppen

ETX-gruppens primære aktivitet er at nørde med teleskoper, vejlede kikkertejere og have et fællesskab om instrumenteringen for observationer.

Sektionen er i øjeblikket inaktiv. Har du lyst til at organisere medlemmer med interesse for for at arbejde med kikkerter og vejlede nye og garvede så kontakt os. Astronomisk Forening støtter gerne grupper og sektioner under selskabet.

Sidste møde holdtes i anledning af Forskningens Døgn 26. april 2017.

Vejledning for kikkertejere

Her finder du vejledninger, som er skrevet af gruppens medlemmer om relevante emner.

Mit første teleskop.
Materiale fra workshop på Hven i 2009 i anledning af det internationale astronomiår – af Michael Quaade.

Quick Guides til ETX teleskoper. Disse kortfattede vejledninger i PDF format kan ikke erstatte den medfølgende brugsanvisning, men tjener til at huske fremgangsmåden fra gang til gang.

Quick Guide til ældre ETX modeller med software version 30Eb – af Michael Quaade.

Quick Guide til nyere ETX modeller med Level North Technology og rødprik-søger. Software version 45E – af Michael Quaade

Solobservation med ETX-teleskopet, software version 30Eb – af Michael Quaade. Kan også bruges med andre software versioner.

Observation af Merkurpassage med ETX-teleskopet, software version 30Eb – af Michael Quaade. Kan også bruges med andre software versioner.

Observation af Solformørkelse med ETX-teleskopet, software version 30Eb – af Michael Quaade.  Kan også bruges med andre software versioner.

Stjernekort over de stjerner, som ETX og LX200 teleskoper bruger ved indjustering af Autostar styreenhedens automatik til at kunne finde objekterne på himlen. Der er fem kort i PDF format, et af området nær himlens nordpol og fire langs himlens ækvator. Kortene er fremstillet af Michael Quaade med XEphem programmet.

Årstidernes objekter

Her finder du PDF filer med oversigter over årstidernes velegnede objekter. Listerne bruges også i forbindelse med Wieth-Knudsen Observatoriets 40cm teleskop, så nogle af objekterne er måske lige på kanten af, hvad man kan se med et ETX teleskop. De forskellige objekter er angivet ved katalognumrene i de kataloger over objekter, som findes i teleskopernes databaser. For stjernernes vedkommende har vi medtaget numrene i både Hipparcos kataloget som bruges af bl.a. Meade LX200 teleskoperne og i SAO kataloget som bruges af bl.a. ETX’erne.

Gode objekter om foråret
Gode objekter sommer og efterår
Gode objekter om vinteren

ETX-gruppens 10 års jubilæum holdt vi hos Flemming Hansen Ii Ella ved Sösdala i Sverige.På gruppebilledet ses fra venstre mod højre: Jens Barfred, Flemming Hansen, Peter Zethner-Møller, Benst Schou, Michael Quaade, Anders Kindt, Anders Winther Pedersen, Poul Erik Nielsen og Ole Berg Nielsen.
ETX-gruppens 10 års jubilæum holdt vi hos Flemming Hansen i Ella ved Sösdala i Sverige.På gruppebilledet ses fra venstre mod højre: Jens Barfred, Flemming Hansen, Peter Zethner-Møller, Bent Schou, Michael Quaade, Anders Kindt, Anders Winther Pedersen, Poul Erik Nielsen og Ole Berg Nielsen.

Vejledning i brug og anskaffelse af et astronomisk teleskop:

Michael Quaade
Margot Nyholms Vej 17
3220 Tisvildeleje
mobil: 4032 3553
email: mq@astronomisk.dk

Vejledning i fotografering gennem teleskopet:

Ole Berg Nielsen
Engvej 31
2791 Dragør
telefon: 2012 6209
email: o.berg.nielsen@gmail.com