En forrygende aften med Andreas Mogensen

Den danske ESA-astronaut, Andreas Mogensen, trak fulde huse, da han den 10/2 holdt to foredrag i Greve for blandt andet Kosmosklubben og Astronomisk Selskab.

Salen med plads til over 700 mennesker blev fyldt hele to gange, da Astronomisk Selskab og Kosmosklubben i samarbejde med AFKB, KAF og Greve Bibliotek den 10. februar 2016 fik besøg af Danmarks første ESA-astronaut, Andreas Mogensen, i Portalen i Greve.

  • Andreas Mogensen spiser sammen med Ewa Petersen, Københavns Astronomiske Forening, Julie Søgaard, Astronomisk Selskab og Peder Danielsen, Astronomisk Forening for Køge Bugt.

Billetter blev revet væk

Det første foredrag var målrettet børn og her havde Kosmosklubben heldigvis sikret sig en god portion billetter på forhånd.

Oprindeligt skulle begge foredrag holdes i Greve Bibliotek, men da alle de øvrige billetter blev frigivet, var de revet væk i løbet af få timer.

Derfor valgte arrangørerne at flytte foredragene til det meget større Portalen. Men de billetter forsvandt også i løbet af få dage.

Som en rockstjerne

Andreas Mogensen blev modtaget som en rockstjerne. Alle – både børn og voksne – ville have hans autograf og et billede.

Enkelte blev endda så overvældet, at de begyndte at græde over mødet med deres store idol.

Astronauten stillede gladeligt op til det hele og efter det første foredrag for børnene var det næsten nødvendigt at eskortere ham væk, så han kunne nå at få en pause og lidt mad i selskab med undertegnede og de andre arrangører inden næste foredrag for voksne.

Sublim foredragsholder

Med en god blanding af fascination, alvor og humor tryllebandt Andreas Mogensen sine tilhørere, mens han gennemgik sin rejse til og fra ISS, hvordan det var at bo og arbejde deroppe og ikke mindst hvilke videnskabelige resultater, han fik med derfra.

Der var god tid til spørgsmål og det skortede ikke på sjove og tankevækkende spørgsmål til begge arrangementer. Især børnene var ikke bange for at række hånden i vejret.

Selvom ikke alle nåede at få svar, gik alle alligevel derfra opløftet og en stor oplevelse rigere.

Tak til Andreas Mogensen for en fantastisk aften!

 

 

Af Julie Søgaard

Næstformand i Astronomisk Selskab og kontaktperson for Kosmosklubben.

Julie Søgaard
Julie Søgaard